Vacature: bestuurders-ervaringsplaats bij Pensioenfonds Kappers

Geplaatst op 2 October 2022

Pensioenfonds Kappers is op zoek naar een kandidaat voor hun bestuurders-ervaringsplaats.  Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf (hierna: Pensioenfonds Kappers) is het pensioenfonds voor de Kappersbranche. Om de diversiteit van het bestuur te vergoten en een mogelijkheid te bieden kennis te maken met het bestuurlijke werk, stelt het bestuur al enkele jaren een ervaringsplaats beschikbaar. Per 1 januari 2023 zoekt het bestuur opvolging voor de huidige stagiaire. Het doel van de ervaringsplaats is enerzijds om de diversiteit van het zittende bestuur te vergroten en anderzijds om de stagiaire / trainee de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen als bestuurder bij een pensioenfonds.

Kenmerken functie
- Formeel gezien ben je toehoorder. Als stagiaire / trainee doe je mee in de bestuursvergaderingen. Je bent uitgenodigd actief je bijdrage te leveren. Daarnaast sluit je aan in de bijeenkomsten van de commissie van jouw keuze.
- Gedurende jouw zittingsperiode is een bestuurder jouw mentor. Om de hele keten van beleidsvoorbereiding tot besluitvorming en verantwoording te ervaren, word je betrokken bij de ondersteunende werkzaamheden door het bestuursbureau. Ook bij het bestuursbureau heb je een aanspreekpunt.
- De zittingsperiode duurt maximaal twee jaar. Aan het einde van het eerste jaar vindt een evaluatie plaats.
- Voor de ervaringsplaats zijn we op zoek naar iemand met HBO-niveau. Enige bestuurlijke ervaring is een pré, maar deze hoeft niet aan pensioenfondsen gerelateerd te zijn. Je bent bereid je te verdiepen in de kappersbranche en de pensioensector en je kunt aan ons uitleggen waarom. Je levert een duidelijke bijdrage aan het vergroten van de diversiteit van het bestuur. Je kunt goed samenwerken, communiceert makkelijk en bent integer.
- Een stagiaire / trainee moet aantoonbaar voldoende tijd beschikbaar hebben voor en bereikbaar zijn om de stage goed te kunnen vervullen. De voltijdequivalent voor de stage is 0,2 vte (gemiddeld 1 dag per week).
- Voor de bestuurderservaringsplaats is een gepaste beloning beschikbaar en daarnaast ruimte voor een opleiding en goede begeleiding door een bestuurslid. 
De complete profielschets voor deze functie, met daarin de taken, vind je in de toegevoegde bijlage.

Selectieprocedure
Ben jij de stagiaire / trainee die wij zoeken? Dan nodigen wij je uit om uiterlijk vrijdag 28 oktober 2022 je motivatie en cv naar het PensioenLab te sturen via Anne.Vermeulen@fnv.nl. Het PensioenLab selecteert op basis van deze profielschets de best passende kandidaten. Het bestuur zal op basis van gesprekken met deze kandidaten een keuze maken. Voor aanvullende informatie over de procedure kun je contact opnemen met Anne Vermeulen. Voor vragen over het pensioenfonds of over de ervaringsplaats kun je terecht bij Cristine.Oostendorp@Actor.nl of 06-10603136 (bestuursbureau van Pensioenfonds Kappers).

Profielschets