Programma

In de afgelopen maanden heeft ons team hard gewerkt om het programma voor het PensioenLab 2021/2022 op te stellen. En wat zijn we ongelooflijk trots op het resultaat! Vanaf september gaan 30 tot 50 kersverse jonge mensen (t/m 35 jaar) samenwerken met organisaties om de pensioensector te voorzien van advies en een eindproduct te ontwikkelen!

Het traject start 30 september 2021 met een Kick-off en eindigt naar verwachting eind april 2022.

Pensioen is meer dan alleen geld voor later of niet meer hoeven werken. Onderwerpen als klimaat, communicatie, sociaal welzijn, economie en de woningmarkt zijn actueel en direct verbonden met jouw pensioen! 

Dit is het Pensioenlab 2.0 

Dit jaar is het Pensioenlab anders dan voorgaande jaren. De belangrijkste verschillen? Je start met je uitdaging op het moment dat het jou en je groep het beste uitkomt én je hebt zelf invloed op de duur van het traject. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf een uitdaging te bedenken en daarmee aan de slag te gaan!

Op 30 september:

 • starten we gezamenlijk met alle deelnemers!
 • worden de groepen gevormd en word je gekoppeld aan een organisatie.
 • maak je kennis met je groep en je uitdaging.

vanaf oktober:

 • start je met het werken aan een uitdaging
 • kom je maandelijks (online) bij elkaar

Jij en je groep bepalen zelf het tempo waarop jullie werken. Zo kan het zijn dat je na 4 maanden al klaar bent of dat je besluit langer nodig te hebben. 

Dit krijg je:

Een gezamenlijke kickoff op 30 september en 3 online workshops:

 1. Basiskennis pensioen
 2. Leren vernieuwen met Design Thinking
 3. Media training do's & dont's

Vanaf oktober ga je met jouw groep werken aan een oplossing voor een leuke uitdaging. Jouw groep wordt gekoppeld aan een persoon die jullie wegwijs maakt in alles omtrent de uitdaging. Jouw oplossing presenteer je samen met je groep aan de sector.

Dit vragen wij jou:

 • nieuwsgierigheid
 • kennis over jouw eigen vakgebied, waar ben jij goed in?
 • enthousiasme en een kritische blik
 • tijd (ongeveer 2 uur per week)

Wij streven naar een diverse samenstelling in onze Pensioenlab groepjes en houden rekening met jouw kennisniveau. Heb je interesse om deel te nemen aan het PensioenLab?

Meld je dan hier aan!

*aanmelden kan tot en met 28 september 2021*

 

Heb je andere vragen?

Mail ons!

 

Het PensioenLab heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol vervult in het informeren van jongeren over pensioen. Juist voor deze generatie is het van groot belang om grip op hun eigen pensioensituatie te hebben. Een terugtredende overheid, een toenemend aantal zelfstandigen, een stijgende pensioenleeftijd en de verwachte komst van een individueler pensioenstelsel vraagt om een grotere eigen verantwoordelijkheid. Het PensioenLab wil dat alle jongeren in Nederland inspraak blijven hebben op alle beslissingen die gemaakt worden rondom de toekomst van een nieuw pensioenstelsel en de uitvoering daarvan.