Programma PensioenLab

Met het PensioenLab ga jij je in een paar maanden tijd écht verdiepen in pensioenen. En kom je namens je leeftijdsgenoten met een tof uitgewerkt advies naar buiten richting de pensioenwereld. Wil jij je samen met andere jongeren (t/m 35 jaar) helemaal onderdompelen in geldzaken voor later? Met je frisse blik vernieuwing en verandering teweeg brengen in de sector? En ondertussen veel nieuwe kennis en contacten op doen? Dan past het PensioenLab helemaal bij je.

 

Vanaf eind 2023 start een nieuwe ronde van het PensioenLab. Hou onze socials en deze website in de gaten voor updates hierover! 

 

 

 

Pensioen is meer dan alleen geld voor later of niet meer hoeven werken. Onderwerpen als klimaat, communicatie, sociaal welzijn, economie en de woningmarkt zijn actueel en direct verbonden met jouw pensioen! 

Dit is het Pensioenlab 2.0 

Dit jaar is het Pensioenlab anders dan voorgaande jaren. De belangrijkste verschillen? Er wordt gestart met uitdaging op het moment dat het de groepen zelf het beste uitkomt én de groepen hebben zelf invloed op de duur van het traject. De groepen komen maandelijks (online) bij elkaar en bepalen zelf het tempo waarop zij werken. Zo kan het zijn dat sommige groepen na 4 maanden al klaar zijn of dat een groep besluit langer nodig te hebben. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf een uitdaging te bedenken en daarmee aan de slag te gaan!

 

Dit krijgen de deelnemers:

Elke groep is gekoppeld aan een persoon die jullie wegwijs maakt in alles omtrent de uitdaging: de kennisbegeleider. Alle oplossingen worden gezamenlijk gepresenteerd op een eindevent aan de sector.

Dit zijn onze deelnemers:

* nieuwsgierig *
* beschikken over kennis in het eigen vakgebied *
* enthousiast en een kritische blik *
* investeren ongeveer 2 uur per week tijd in dit project *

Wij streven naar een diverse samenstelling in onze Pensioenlab groepjes en houden rekening met jouw kennisniveau. Neem contact met ons op om meer informatie te krijgen.

 

 

Het PensioenLab heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol vervult in het informeren van jongeren over pensioen. Juist voor deze generatie is het van groot belang om grip op hun eigen pensioensituatie te hebben. Een terugtredende overheid, een toenemend aantal zelfstandigen, een stijgende pensioenleeftijd en de verwachte komst van een individueler pensioenstelsel vraagt om een grotere eigen verantwoordelijkheid. Het PensioenLab wil dat alle jongeren in Nederland inspraak blijven hebben op alle beslissingen die gemaakt worden rondom de toekomst van een nieuw pensioenstelsel en de uitvoering daarvan.