Programma PensioenLab

Met het PensioenLab ga jij je in een paar maanden tijd écht verdiepen in pensioenen. En kom je namens je leeftijdsgenoten met een tof uitgewerkt advies naar buiten richting de pensioenwereld. Wil jij je samen met andere jongeren (t/m 35 jaar) helemaal onderdompelen in geldzaken voor later? Met je frisse blik vernieuwing en verandering teweeg brengen in de sector? En ondertussen veel nieuwe kennis en contacten op doen? Dan past het PensioenLab helemaal bij je.

 

Vanaf september 2023 start een nieuwe ronde van het PensioenLab. Je kunt je hier aanmelden. 

 

 

 

Pensioen is meer dan alleen geld voor later of niet meer hoeven werken. Onderwerpen als klimaat, communicatie, sociaal welzijn, economie en de woningmarkt zijn actueel en direct verbonden met jouw pensioen! 

PensioenLab 2022-23

Vanaf september 2023 start een nieuwe ronde van het PensioenLab. Wat kun je verwachten?

  • Start op 28 september 2023
  • Het traject neemt ongeveer 2 uur per week in beslag
  • 1x per maand op dinsdagavonden meetings. Tijdens de meetings krijg je o.a. een ‘pensioen basics’-workshop en ga je in een groep een advies formuleren aan de hand van de Design Thinking-methode
  • Begeleiding door PensioenLab projectteam en een kennisbegeleider uit de pensioensector
  • Een enorm leuke en vooral leerzame periode
  • Afsluiting op 16 mei 2024. Alle adviezen worden gezamenlijk gepresenteerd op een eindevent aan de sector.

Pensioenkennis is geen vereiste (maar met voorkennis ben je óók welkom!)

Direct aanmelden? Dat kan hier. Je kunt je t/m 10 september 2023 aanmelden.

Twijfel je nog? Mail dan naar info@pensioenlab.nl voor meer informatie.

 

Dit zijn onze deelnemers:

  • Nieuwsgierig
  • Beschikken over kennis in het eigen vakgebied (hoeft dus niet de pensioensector te zijn!!
  • Enthousiast en een kritische blik
  • Investeren ongeveer 2 uur per week tijd in dit project

Wij streven naar een diverse samenstelling in onze Pensioenlab groepjes en houden rekening met jouw kennisniveau. Neem contact met ons op om meer informatie te krijgen.

 

 

Het PensioenLab heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol vervult in het informeren van jongeren over pensioen. Juist voor deze generatie is het van groot belang om grip op hun eigen pensioensituatie te hebben. Een terugtredende overheid, een toenemend aantal zelfstandigen, een stijgende pensioenleeftijd en de verwachte komst van een individueler pensioenstelsel vraagt om een grotere eigen verantwoordelijkheid. Het PensioenLab wil dat alle jongeren in Nederland inspraak blijven hebben op alle beslissingen die gemaakt worden rondom de toekomst van een nieuw pensioenstelsel en de uitvoering daarvan.