Programma PensioenLab Denktank

Met de PensioenLab Denktank ga jij je in een paar maanden tijd écht verdiepen in pensioenen. En kom je namens je leeftijdsgenoten met een tof uitgewerkt advies naar buiten richting de pensioenwereld. Wil jij je samen met andere jongeren (t/m 35 jaar) helemaal onderdompelen in geldzaken voor later? Met je frisse blik vernieuwing en verandering teweeg brengen in de sector? En ondertussen veel nieuwe kennis en contacten op doen? Dan past de PensioenLab Denktank helemaal bij je.

 

Vanaf oktober 2024 start er een nieuwe ronde van de PensioenLab Denktank. 

 

Klik hier om je aan te melden

 

 

 

Pensioen is meer dan alleen geld voor later of niet meer hoeven werken. Onderwerpen als klimaat, communicatie, sociaal welzijn, economie en de woningmarkt zijn actueel en direct verbonden met jouw pensioen! 

PensioenLab Denktank '24-'25

Vanaf oktober 2024 start er een nieuwe ronde van het PensioenLab. Wat kun je verwachten?

- Startdatum: donderdag 24 oktober 2024

- Het traject neemt ongeveer 2 uur per week in beslag

- 1 of 2 keer per maand op dinsdagavonden meetings.

- Tijdens de meetings krijg je o.a. een ‘pensioen basics’-workshop, verdiepende masterclasses en ga je in een groep een advies formuleren op een actueel pensioenvraagstuk (in opdracht van een opdrachtgever) aan de hand van de Design Thinking-methode

- Begeleiding door PensioenLab projectteam en een kennisbegeleider uit de pensioensector

- Een enorm leuke en vooral leerzame periode

- Eindevent datum: mei 2025 (datum n.t.b.) Alle adviezen worden gezamenlijk gepresenteerd op een eindevent aan de pensioensector.

 

Pensioenkennis is geen vereiste (maar met voorkennis ben je óók welkom!)

Mail naar info@pensioenlab.nl voor meer informatie.

 

Dit zijn onze deelnemers:

  • Nieuwsgierig
  • Beschikken over kennis in het eigen vakgebied (hoeft dus niet de pensioensector te zijn!!)
  • Enthousiast en een kritische blik
  • Investeren ongeveer 2 uur per week tijd in dit project

Wij streven naar een diverse samenstelling in onze Pensioenlab groepjes en houden rekening met jouw kennisniveau. Neem contact met ons op om meer informatie te krijgen.

 

 

De PensioenLab Denktank heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol vervult in het informeren van jongeren over pensioen. Juist voor deze generatie is het van groot belang om grip op hun eigen pensioensituatie te hebben. Een terugtredende overheid, een toenemend aantal zelfstandigen, een stijgende pensioenleeftijd en de verwachte komst van een individueler pensioenstelsel vraagt om een grotere eigen verantwoordelijkheid. Het PensioenLab wil dat alle jongeren in Nederland inspraak blijven hebben op alle beslissingen die gemaakt worden rondom de toekomst van een nieuw pensioenstelsel en de uitvoering daarvan.