Programma Kweekvijver

Pensioenen, een onderwerp dat regelmatig voorbijkomt op het nieuws en waarover je veel kunt lezen op nieuwspagina's en in kranten. Steeds meer jonge mensen lijken zich in pensioenen te verdiepen en ontdekken dat pensioen allesbehalve saai is.

Want wist jij bijvoorbeeld dat pensioen en cybersecurity veel met elkaar te maken hebben? Dat hoe jouw pensioenfonds het geld belegt invloed heeft op duurzaamheid en klimaat? En dat op dit moment wordt gesproken over een nieuw pensioenstelsel? Dit is een belangrijk onderwerp waar iedereen mee te maken krijgt. Steeds meer mensen willen zich verdiepen in pensioen of zelf actief worden in de pensioensector, maar zien door de bomen het bos niet meer. Waar begin je?

PensioenLab Kweekvijver

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar oud, geïnteresseerd in pensioenen én zou je graag meer willen weten over actuele thema’s en uitdagende vraagstukken die spelen binnen de pensioensector? Of wil jij je kennis over pensioenen verbreden? Bijvoorbeeld om inhoudelijk mee te kunnen praten tijdens (politieke) discussies of omdat jij misschien wel in de toekomst de stem van jonge mensen wil vertegenwoordigen in een verantwoordingsorgaan.

Dan is de PensioenLab Kweekvijver iets voor jou!

De Kweekvijver is opgericht voor jonge mensen die op een laagdrempelige manier meer willen leren over pensioen. De kweekvijver bestaat uit vier masterclasses waarin jou (de basis) pensioenkennis wordt bijgebracht door experts uit de sector. Onderwerpen die o.a. aan bod zullen komen zijn: het nieuwe pensioenstelsel en maatschappelijk en verantwoord beleggen. Ook zal er aandacht worden besteed aan het reilen en zeilen van een pensioenfonds, de maatschappelijke relevantie van een divers en deskundig samengesteld pensioenfondsbestuur en staan we stil bij de werkzaamheden van andere relevante pensioenfondsorganen, zoals een Verantwoordingsorgaan (VO) en de Raad van Toezicht. 

Praktische informatie

De avonden waarop de masterclasses zullen plaatsvinden zijn: dinsdag 29 november 2022, maandag 12 december 2022, dinsdag 24 januari 2023 en dinsdag 31 januari 2023 en duren van 18:30 tot 20:30 in Utrecht. 

Nog weinig kennis over Pensioen?

Geen probleem! Het PensioenLab organiseerde in januari en februari 2021 twee Webinars over de basisprincipes van pensioen. Bij aanmelding ontvang je de link om de Webinars terug te kijken, waarna je over voldoende kennis zult bezitten om deel te nemen aan de masterclasses.

MELD JE AAN!

Meld je aan door een e-mail te sturen naar academie@pensioenlab.nl, met daarin je naam, geboortedatum, e-mailadres en (indien) bij welk pensioenfonds je zelf pensioen opbouwt. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 27 november. Je ontvangt dan een bevestiging en zo spoedig mogelijk van ons het definitieve programma.