Programma Kweekvijver

"Pensioen en cybersecurity, wist jij dat beide onderwerpen veel met elkaar te maken hebben? Wil jij meer weten over hoe het beleggen van geld invloed heeft op duurzaamheid en klimaat? Lees jij in pensioenartikelen weleens begrippen als '(beleids)dekkingsgraad', 'FTK' en 'overdrachtswaarde' en wil jij nu eindelijk eens weten wat ze betekenen? En klopt het dat het glas voor jongeren in het nieuwe pensioencontract halfvol is?”

PensioenLab Kweekvijver

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar oud, geïnteresseerd in pensioenen én zou je graag meer willen weten over actuele thema’s en uitdagende vraagstukken die spelen binnen de pensioensector? Of wil jij je kennis over pensioenen verbreden? Bijvoorbeeld om inhoudelijk mee te kunnen praten tijdens (politieke) discussies of omdat jij misschien wel in de toekomst de stem van jonge mensen wil vertegenwoordigen in een verantwoordingsorgaan.

Dan is de PensioenLab Kweekvijver iets voor jou!

De Kweekvijver is opgericht voor jonge mensen die meer willen leren over pensioen. De kweekvijver bestaat uit vier masterclasses waarin jou (de basis) pensioenkennis wordt bijgebracht door experts uit de sector. Ook zal er aandacht worden besteed aan het reilen en zeilen van een pensioenfonds, de complexiteit van het besturen daarvan, de maatschappelijke relevantie van een divers en deskundig samengesteld pensioenfondsbestuur en staan we stil bij de werkzaamheden van andere relevante pensioenfondsorganen, zoals een Verantwoordingsorgaan (VO) en de Raad van Toezicht.

Praktische informatie

De avonden waarop de masterclasses zullen plaatsvinden zijn: dinsdag 19 oktober, dinsdag 16 november, dinsdag 1 februari en dinsdag 22 februari en duren van 18:30 tot 20:30. Op donderdag 24 maart zal er een gezamenlijk eindevenement plaatsvinden waarbij jij jouw certificaat zult ontvangen. Zolang de corona-maatregelen van toepassing blijven zullen de masterclasses digitaal plaatsvinden (webinars). Vanaf november hopen wij dat fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn. Begin oktober ontvang je van ons het definitieve programma.

Nog weinig kennis over Pensioen?

Geen probleem! Het PensioenLab organiseerde in januari en februari 2021 twee Webinars over de basisprincipes van pensioen. Bij aanmelding ontvang je de link om de Webinars terug te kijken, waarna je over voldoende kennis zult bezitten om deel te nemen aan de masterclasses.

MELD JE AAN!

Meld je aan door een e-mail te sturen naar academie@pensioenlab.nl, met daarin je naam, geboortedatum, e-mailadres en (indien) bij welk pensioenfonds je zelf pensioen opbouwt. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 17 oktober.