Update PensioenLab Academie

Geplaatst op 28 October 2021

In de zomerperiode is het PensioenLab druk bezig geweest met de werving en de selectie van de kandidaten die zullen starten met de PensioenLab Academie. En wat hebben we veel aanmeldingen ontvangen! Het liefst hadden we iedereen een plek aangeboden, maar helaas waren er slechts tien plekken beschikbaar.

De kandidaten zijn: Funda Bor, Joris Schut, Marije Sluiskes, Dax Kuijs, Jordi Baas, Francoise Alblas, Niek Hinsenveld, Valentin van Nunspeet, Arber Demaj en Rens Ramaekers. De kandidaten zullen stage gaan lopen bij Pensioenfonds Metaal en Techniek (twee plekken), Pensioenfonds Banden en Wielen (twee plekken), Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, Pensioenfonds voor Huisartsen, Pensioenfonds voor de Architectenbureaus, Pensioenfonds Horeca & Catering, BpfBOUW en een combinatieplek bij het Pensioenfonds Bakkers en het Pensioenfonds Zoetwaren.
 
Nadat de kandidaten elkaar tijdens de kick-off op 30 september in levende lijve hebben ontmoet, zijn zij op 7 oktober 2021 gestart met de opleiding ‘Geschikt worden op niveau A’ bij SPO. Elke kandidaat loopt tijdens het opleidingstraject stage of doet een traineeship bij het bestuur van een pensioenfonds, waarbij elke kandidaat gedurende het traject wordt gekoppeld aan een mentor. Naast het opleidingstraject en het traineeship wordt het programma aangevuld met (thema)bijeenkomsten, werkbezoeken, boardroomsimulaties en een netwerkbijeenkomst.

Op dinsdagavond 12 oktober vond de eerste bijeenkomst plaats voor de deelnemers. Tijdens deze bijeenkomst hebben de kandidaten een eerste indruk gekregen van de interne en externe stakeholders waarmee een pensioenfondsbestuurder te maken heeft.