PensioenLab Academie weer van start

Geplaatst op 22 September 2022

Op dinsdagavond 6 september vond de eerste bijeenkomst plaats van de tweede editie van de PensioenLab Academie. Dit jaar worden er vijftien jonge mensen opgeleid tot pensioenfondsbestuurder en lopen zij allen stage of volgen een traineeship bij het bestuur van een pensioenfonds.

De eerste bijeenkomst van de PensioenlLab Academie 2022/2023 vond plaats bij KPN Pensioenfonds in Amersfoort. 
Na een gezamenlijke maaltijd en kennismaking verzorgde Berend Krikken (Pensioenfonds KPN) een inhoudelijke sessie over het bestuursmodel van Pensioenfonds KPN en hoe het fonds zich voorbereidt op de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.
Daarnaast kregen de kandidaten uitleg over de opleiding ‘Geschikt worden op niveau A’, die zij bij SPO zullen volgen en waarmee de kandidaten morgen van start gaan. En zijn de eerste stappen gezet op het gebied van intervisie, waarmee de kandidaten gedurende het traject aan de slag zullen gaan.
Ook kwam minister Carola Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen (& Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) langs om met de kandidaten kennis te maken en in gesprek te gaan over het nieuwe pensioenstelsel en diversiteit binnen de pensioensector. Een fijne interactieve sessie waarin vraagstukken werden besproken en meningen werden gedeeld.

Op naar een mooi jaar PensioenLab jaar vol leerzame bijeenkomsten!