Pensioenlab Academie: Een vliegende start voor de nieuwe deelnemers

Geplaatst op 19 October 2023

Op maandag 18 september was het zover: de derde editie van de PensioenLab Academie ging van start! Het PensioenLab is een groot voorstander van diversiteit in pensioenfondsbesturen en biedt jaarlijks vijftien jonge mensen tussen de 20 en 35 jaar de kans om 'Geschikt te worden op niveau A'. Dit opleidingstraject wordt verzorgd door Nyenrode-SPO en omvat naast de opleiding ook stages bij het bestuur van een pensioenfonds, intervisie en input van experts in de pensioensector.

Samen eten en verwelkoming
De aftrapbijeenkomst vond plaats bij het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. De avond begon met een gezellige inloop, gevolgd door een smakelijk diner.

Informatieve sessies
Monique van der Ligt van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid leidde een boeiende discussie over de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) en diversiteit in de pensioensector. Mark de Wijs van SPO-Nyenrode gaf vervolgens praktische details over de opleiding. Amber Klompmaker, een voormalige deelnemer, deelde haar eigen ervaringen en nam alle vragen van deelnemers graag in ontvangst. Haar verhaal liet zien wat de PensioenLab Academie kan betekenen.

Naar de toekomst
De avond eindigde met een blik op het jaarprogramma en een introductie over de intervisie. De avond eindigde met een gevoel van verwachting en enthousiasme voor wat nog gaat komen.

De eerste weken zitten erop
Inmiddels hebben de deelnemers de eerste module van hun opleiding afgerond en zijn ze begonnen met hun stages. De derde editie van de PensioenLab Academie is officieel van start gegaan, en we kijken uit naar de prestaties van deze groep jonge bestuurders in spé. Het wordt ongetwijfeld een boeiend en veelbelovend jaar!