Pensioenlab 2023-2024 kick-off

Geplaatst op 10 October 2023

Wat een inspirerende kick-off van een nieuw traject PensioenLab! Inmiddels twee weken geleden trapte CNV Jongeren-projectleider Wieke Smit, samen met bestuurslid van Stichting PensioenLab Sacha Heemskerk, de komende 8 maanden af.

De kennisbegeleiders presenteerden aan de twintig aanwezigen hun idee voor een casus. Over bestuur, communicatie, overheid en beleggen.Hoe kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat jongeren beter vertegenwoordigd zijn in verantwoordingsorganen van pensioenfondsen? Hoe breng je jongeren op de hoogte van het nieuwe Wet Toekomst Pensioenen? Hoe zit het met verplichte aansluiting, ook met terugwerkende kracht? En met beleggen in de wapenindustrie door pensioenfondsen? Dank Maurice Berende (manager pensioenuitvoering ABP/PWRI), Judith Schwarz (eigenaar van Fiduce Pensioenadviseurs B.V.), Robin Frusch (allround medewerker pensioenuitvoering bij APG) en Otto Hulst (Senior beleidsadviseur bij Pensioenfederatie) voor jullie enthousiasme en bijdrage aan dit traject.

Naast het kiezen van 1 van de 4 topics deelde Frans van de Veen, vanuit zijn functie als coördinator van de pensioenafdeling bij CNV Vakmensen, zijn ervaring als vakbondsbestuurder en pensioenbestuurder. Hij leverde met zijn enthousiaste verhaal en boeiende vragen genoeg stof tot nadenken tijdens de netwerkborrel.

Op naar de volgende bijeenkomst, waarbij de groepen per onderwerp zijn ingedeeld en de jongeren écht aan de slag gaan.

PensioenLab is een samenwerking tussen vakbonden CNV Jongeren, FNV Young & United en VCP Young Professionals.

 

Foto door: Abigaïl Verberne