Kick-Off PensioenLab & PensioenLab Academie

Geplaatst op 5 October 2021

Op donderdag 30 september organiseerde het PensioenLab voor de deelnemers van het Lab en de Academie een kick-off. Een volle zaal enthousiaste jonge deelnemers kreeg de kans demissionair minister Wouter Koolmees van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid alles te vragen over pensioenen.

Tijdens zijn inspirerende toespraak en de Q&A ging het o.a. over hoe we gaan oplossen dat vrouwen 40% minder pensioenen krijgen en over tips voor jongeren van de demissionair minister: verdiep je in pensioenen, praat erover met vrienden en neem deel aan het gesprek. Demissionair minister Koolmees bleef zelfs langer dan gepland, omdat hij het zó leuk vond met een zaal vol jongeren over pensioen in discussie te gaan
 
Aansluitend op de toespraak van de demissionair minister weiden drie panelleden uit de pensioensector uit over uiteenlopende onderwerpen. Zo onderstreept Monique van der Poel, bestuurder Pensioenfonds PME, het belang van de verkleining van de kloof tussen “jong” en “oud”, door te pleiten voor representatie van alle generaties. Otto Hulst, bestuurder Pensioenfonds Van de KAS BANK, schept duidelijkheid in de verschillende pensioenrollen. Ten slotte vertelt Don van der Steeg, manager strategie en innovatie bij PwC, over actuele thema’s die in de pensioenwereld – en daarbuiten – spelen. Er worden ook aanvullende tips voor de jongeren gegeven: “Borrel veel. Je komt veel mensen tegen tijdens netwerkmomenten. Laat jezelf daar zien.” “Maak je ambities concreet. Schrijf voor jezelf op waar je goed in bent en wat je kunt betekenen. Welke kwaliteiten die je hebt, zijn relevant voor fondsen en uitvoerders?”
 
Na de pauze volgden voor de deelnemers aan het PensioenLab vier pitches van verschillende experts over thema's binnen het huidige pensioenakkoord. Kennisbegeleiders Sabine Vulink, Amber Fopma, Rabinder Raghoe CPE en Eduard Pons introduceerden de vier challenges waar de deelnemers uit kunnen kiezen. De deelnemers van de PensioenLab Academie kregen aanvullende informatie over wat er de komende maanden op het programma staat. Ter afsluiting vond er een gezellige borrel plaats bij Bar Iberico!