Kennismaking met Hugo Houweling - voorzitter van één van de PensioenLab groepen

Geplaatst op 15 December 2021

De komende tijd zullen de vier voorzitters van de groepen die deelnemen aan het Lab worden geïntroduceerd. Hugo Houweling, voorzitter van de groep die zich bezig houdt met communicatie, bijt de spits af. Hugo is in het dagelijks leven Business analist bij eBenefits. "We bouwen pensioensoftware voor onder andere pensioenfondsen en verzekeraars."

“Naast mijn fulltime baan doe ik ook nog een master business proces management & IT aan de Open Universiteit. In mijn vrije tijd lees ik graag filosofie of psychologie boeken. Ik kijk veel voetbal, wandel veel en drink graag met mijn vrienden een biertje in de kroeg.”

“Ik ben continu met pensioen bezig tijdens mijn werk. Voordat ik begon te werken bij eBenefits was ik echter totaal niet met pensioenen bezig. Maar door mijn baan ben ik geïnteresseerd geraakt in de pensioenwereld. Pensioen is complexe materie maar dit maakt het juist leuk en uitdagend.” Hugo is voorzitter van een van de vier PensioenLab groepen. “Mijn rol als voorzitter is minimaal. We hebben een klein groepje van 5 mensen die allemaal enthousiast zijn. Hierdoor gaat het eigenlijk allemaal vanzelf en is er weinig sturing nodig.”

“Ons groepje houdt zich bezig met het onderwerp communicatie. We zien dat er heel veel pensioenfondsen zijn die eigenlijk niet met elkaar concurreren. Mede hierdoor voelen de pensioenfondsen geen noodzaak om te gaan vernieuwen. Daarom hebben wij het idee bedacht om een dashboard te creëren waarin de verschillende pensioenfondsen met elkaar vergeleken kunnen worden op verschillende pijlers. Het wordt zo voor de deelnemer inzichtelijk hoe de prestaties over deze pijlers van het pensioenfonds of verzekeraar waarbij de deelnemer aangesloten is, zich verhoudt tot de andere fondsen en verzekeraars. Wij hopen dat dit de betrokkenheid van de deelnemers verhoogd en hiermee de noodzaak tot verbetering en innovatie. Het idee staat nog in de kinderschoenen, maar we hopen het de komende maanden verder te kunnen uitbouwen.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar het idee van team communicatie? Tijdens het eind-event in mei zal het volledige plan gepresenteerd worden.