Kennismaking met Jasper Stoorvogel - Projectleider PensioenLab

Geplaatst op 14 November 2021

Sinds 8 november is Jasper Stoorvogel gestart als projectleider van het PensioenLab, vanuit CNV Jongeren. Om hem te introduceren hebben we hem een aantal vragen gesteld.

Hoi Jasper, wie ben je eigenlijk?
Mijn naam is Jasper Stoorvogel, ik ben 28 jaar en woon in het leuke wijkje Lauwerecht in Utrecht. Het is een echte volksbuurt, maar tegenwoordig bestaat het uit een mix van yuppen en mensen die er al jaren wonen. Dat geeft een enorm leuke sfeer. Ik vind het tof om op mijn fiets naar het werk te kunnen, zo ben ik binnen 5 minuten op het kantoor van CNV Jongeren in Overvecht. De mix van de drukte van de stad en de rust van de natuur vind ik fijn. Denk aan al het culturele in de stad en het fotograferen van landschappen. Ik wil het gevoel hebben dat ik iets bijdraag aan mijn eigen doelgroep, jongeren, maar dat ik ook iets kan betekenen voor jongeren die niet dezelfde kansen hebben gekregen als ik. Vandaar dat ik het super tof vind om bij CNV Jongeren aan de slag te gaan.
 
Waar ben je (extreem) goed in?
Dat vind ik lastig om te zeggen. Ik ben een beetje Nederlands wat betreft opscheppen over mezelf. Ik vind het altijd leuk om te babbelen en probeer te levelen met iedereen, van jong tot oud en van ieder onderwijsniveau. Daarin blijf ik mijzelf. Daarnaast ben ik niet op mijn mond gevallen, iets wat mij vast gaat helpen in deze baan.
 
Waar word jij blij van?
Een leuke dag met leuke collega’s. Bijvoorbeeld op een event waar je na afloop samen een borrel drinkt en je successen viert. Dan zie je trotse collega’s, dat geeft mij energie. Als ik thuis kom loop ik graag een rondje hard. Ik heb een vaste route langs de Vecht die ik graag loop, zonder muziek, zonder smartwatch, maar gewoon lekker gaan. Daarnaast vind ik het leuk om te koken, zowel de meest simpele gerechten - zoals pasta carbonara – als thuis de sterrenchefs nadoen.
 
Wat hoop je te bereiken als projectleider van het PensioenLab?
Ik hoop te bereiken dat jongeren veel meer eigenaarschap pakken over dit thema en daarmee ook meer eigenaarschap voelen over hun leven. Door het lab zullen jongeren zich in de wereld van pensioenen verdiepen en ook in hun eigen pensioen. Mijn wens is dat ze ook hun omgeving meenemen in het thema, zodat een  diverse groep jongeren zich gaan bemoeien en hun stem laat horen.
 
Hoe ziet jouw ideale pensioen eruit?
In ieder geval inzichtelijk en goed te begrijpen. Het zou goed zijn als je makkelijk overzicht hebt over je eigen pensioen, maar ook dat je zelf kunt kiezen wat er met je geld gebeurt. Elke maand zie ik dat er geld van mijn salarisstrook af gaat en ik weet niet eens waar dat staat en waarin wordt geïnvesteerd. Veel jongeren willen net als ik dat het geld wordt geïnvesteerd in duurzame en eerlijke sectoren, maar weten niet hoe ze daar invloed op kunnen hebben. Wanneer ik zelf met pensioen ga kan ik mij voorstellen dat ik niet stil zal zitten. Er is genoeg te doen, ook in het mooie Utrecht. Hopelijk heb ik genoeg tijd over om lekker te blijven lopen in de natuur.