Interview met PensioenLab deelnemer Gideon Rodenburg

Geplaatst op 26 April 2024

Dit is Gideon Rodenburg. Hij werkt bij de Universiteit Utrecht op de HR-afdeling als adviseur arbeidsvoorwaarden voor de faculteit Diergeneeskunde én is dit jaar deelnemer van Pensioenlab!

Waarom heb je ervoor gekozen om mee te doen aan Pensioenlab?

“Persoonlijk heb ik het onderwerp pensioen eigenlijk altijd taai en stoffig gevonden. Daarom verraste de uitnodiging van Pensioenslab mij, omdat ik niet van plan was met pensioen bezig te gaan. Iedere jongere kan meedoen, ook als je daar nog niet zoveel mee bezig bent geweest. En vooral de mogelijkheid om dit samen met andere leeftijdsgenoten te kunnen doen vond ik een interessante. Dit initiatief maakt dat mogelijk en hopelijk kunnen we andere jongeren hiermee inspireren om ook met pensioen aan het werk te gaan.”

Aan wat voor vraagstuk werk je met je groepje en wat kun je mensen alvast meegeven over jullie bevindingen?

“Ons projectgroepje onderzoekt hoe het effectiefst met de jongere doelgroep gecommuniceerd kan worden over de Wet Toekomst Pensioenen. We zitten in een overgangsperiode naar het nieuwe pensioenstelsel waarin er het een en ander zal gaan veranderen. Ook voor de jongere doelgroep is het van belang om te begrijpen wat dit precies voor hen gaat betekenen. Daarom is het belangrijk dat pensioenfondsen doelgericht naar de jongere doelgroep communiceren wat hen te wachten staat en wat voor invloed zij op hun eigen pensioen kunnen hebben.”