Diversiteit pensioenfondsbesturen - TK brief

Geplaatst op 25 March 2021

In een brief naar de kamer is het PensioenLab genoemd als 'good practice' om diversiteit in pensioenfondsbesturen te bevorderen!

Diversiteit in de samenstelling van pensioenfondsbesturen is een belangrijk thema. Gemengde, divers samengestelde besturen kunnen immers tot betere besluiten leiden. Diversiteit kan op veel verschillende manieren worden ingevuld. De doelstelling die de sector zichzelf heeft opgelegd, richt zich op diversiteit naar geslacht en diversiteit naar leeftijd.

Initatief om diversiteit te bevorderen.

De Pensioenfederatie ondersteund de pensioensector om diversiteit in pensioenfondsorganen te bevorderen. Zo worden er verschillende publicaties en goede voorbeelden beschikbaar gesteld en wordt het PensioenLab gefaciliteerd. Het PensioenLab is een initiatief van VCP Young Professionals, FNV Jong en CNV Jongeren om jongeren te interesseren en op te leiden tot pensioenfondsbestuurder. Daarnaast krijgen jongeren een mentor uit de pensioensector toegewezen en krijgen zij een stageplek/traineeship om de verbinding te maken met de praktijk. Daarnaast biedt PensioenLab de fondsen praktische ondersteuning aan met tips en tricks. Tot slot worden steeds meer jongeren en/of vrouwen opgenomen in een bestuurderspool, zodat zij in toenemende mate een positie als pensioenfondsbestuurder kunnen innemen.

Lees hier de volledige brief