Interview met PensioenLab kennisbegeleider Judith Schwartz

Geplaatst op 19 February 2024

Dit is Judith Schwartz. Zij is ondernemer en pensioenadviseur én kennisbegeleider bij PensioenLab 2023/2024. Maar waar komt haar passie voor pensioenen toch vandaan?

"Ruim 20 jaar geleden ben ik gestart in de pensioenbranche als accountmanager pensioen bij een verzekeringsmaatschappij. Ik wist werkelijk niets van verzekeren, maar na een opleiding van een paar maanden wist ik zelfs de verschillende tariefcodes uit mijn hoofd. In die tijd vond ik het altijd geweldig om met adviseurs mee te gaan naar werkgevers om advies te geven op het vlak van pensioen en de werknemers te informeren over de pensioenregeling. Zelfs zo leuk dat ik 7 jaar later mijn eigen pensioenadvieskantoor ben gestart, Fiduce Pensioenadviseurs. Het geeft energie om mensen te motiveren om aan de slag te gaan met een taai onderwerp zoals pensioen. Hoe fijn is het dat mensen na een gegeven advies aan de slag gaan om hun wensen te verwezenlijken!"

Waarom ben je kennisbegeleider geworden? 

"Ik ben altijd op zoek naar energie en nieuwe ideeën, dus een aansluiting bij jonge mensen die projectmatig een pensioenonderwerp behandelen is een top combinatie. Als kennisbegeleider mag je een onderwerp aandragen wat vervolgens als centrale vraag behandeld wordt door een groep studenten. De ideeën en uitwerking van de studenten zijn vaak zo praktisch dat dit zonder veel moeite ingezet kan worden in de praktijk. Een mooie win-win situatie. Daarnaast voelt het goed om jonge mensen wat bij te brengen op het vlak van pensioen."

Wat zou je kwijt willen aan de jonge generatie over pensioen? 

"Start zo vroeg mogelijk met het opbouwen van pensioen. Je hebt nog zo ontzettend veel jaren te gaan dat je met een relatief kleine inleg je pensioenwensen op latere leeftijd kunt realiseren. Daarnaast zijn er veel te weinig jongeren werkzaam in de pensioenbranche, waardoor de innovatie bij adviseurs achter blijft. Daarnaast zijn pensioenadviseurs de komende tijd erg druk met het implementeren van de nieuwe pensioenwet in bestaande en nieuwe contracten, dit geeft oogkleppen en handen tekort.  Een frisse wind op het vlak van social media of het werkelijk aanpakken van problemen waar de branche al jaren tegenaan loopt is zeer welkom. Het is een leuke branche waar je echt iets kunt toevoegen."