Stem op de jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar!

Stem op de jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar!

Het is zover: de genomineerden voor de jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar zijn bekend en iedereen kan een stem uitbrengen! Na een oproep aan de pensioensector om kandidaten voor te dragen heeft de jury de volgende pensioenfondsbestuurders genomineerd voor de award:

  • Otto Hulst (28) Bestuurslid Pensioenfonds bij KAS BANK
  • Krista Nauta (34) Bestuurslid Pensioenfonds Horeca & Catering
  • Jochem Sluis (35) Bestuurslid Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten

De award
Op 30 januari 2017 reikten Stichting PensioenLab en Whyz voor het eerst de award uit voor ‘de jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar‘. De winnaar was Jochem Dijckmeester, pensioenfondsbestuurder bij pensioenfonds PGB (en destijds ook pensioenfonds UWV).

Met de uitreiking van de award wordt de aandacht gevestigd op succesvolle jonge pensioenfondsbestuurders
Wij doelen met ‘jong’ op pensioenfondsbestuurders jonger dan 40 jaar, zoals de Code Pensioenfondsen ‘jong’ definieert. Hiermee willen Stichting PensioenLab en Whyz de pensioenfondsbesturen laten zien wat de toegevoegde waarde van een jongere in het bestuur is én jongeren aanmoedigen om in een pensioenfondsbestuur te stappen. Jonge bestuurders kunnen de sleutel in handen hebben om hun leeftijdsgenoten wél te interesseren voor hun pensioen. Bovendien kunnen zij zorgen voor nieuwe pensioeninzichten en een meer divers pensioenfondsbestuur. Ook zullen andere jongeren zien dat een jongere succesvol kan zijn als pensioenfondsbestuurder.

De winnaar is een jaar lang dé ambassadeur van de jonge pensioenfondsbestuurder
Om de award te winnen wordt gekeken naar de bijdrage van de jonge pensioenfondsbestuurder aan de pensioensector in het afgelopen jaar. De winnaar is één jaar ambassadeur van de jongeren in pensioenfondsbesturen en heeft onder meer een rol in het organiseren van bijeenkomsten.

Geen reactie's

Geef een reactie