Kennismaking met Jesse D. van der Vliet - voorzitter van één van de PensioenLab groepen

Geplaatst op 6 April 2022

In een reeks van vier stellen we graag elke keer één deelnemer van het PensioenLab voor. In de laatste editie staat Jesse D. van der Vliet, van groep innovatie, in de spotlight.

Jesse was eerst consulant en is career consultant bij PMT Groep. Daarnaast is hij bezig met het afronden van een master geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij ook politiek geëngageerd.

Sinds het najaar van 2020 werkt hij in de pensioensector. Hij is hierdoor erg enthousiast geworden over de pensioenwereld en heeft ook zeker ambities. “Het is eigenlijk een vrij stoffige wereld, maar dat maakt het juist leuk. Er zijn heel veel kansen en mogelijkheden voor innovatie en verbetering.”

Dit jaar is Jesse voorzitter van de groep ‘innovatie’. Als voorzitter bereid hij elke sessie voor met de secretaris. “Ik zorg er voor dat we als groep progressie blijven maken. Daarnaast probeer ik de vergaderingen in goede banen te leiden.”

Als hij niet bezig is met werken, studeren of het PensioenLab, dan sport hij graag. Verder houd hij van reizen, met name mini stedentripjes. “Dan ga ik 1 dag een stad in de omliggende landen bezoeken. Ik ben op deze manier 15 tot 20 keer per jaar op vakantie. Voor wie nog inspiratie zoekt, Leuven in België is echt een aanrader. Ook Xanthe in Duitsland is erg leuk, zeker voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis.”