Interview met PensioenLab voorzitter Judith de Jonge

Geplaatst op 22 December 2022

Dit is Judith de Jonge. Ze is bestuurscommissielid van CNV Jongeren voor de werkgroep arbeidsmarkt, beleidsadviseur werk en inkomen bij een gemeente en deelnemer aan het PensioenLab.

Je bent voorzitter van je groepje bij PensioenLab. Wat houdt dat in?
“Nu nog niet zo veel want we zijn maar met zijn drietjes, dus er zit niet zo veel verschil in de rollen die we aannemen. Wat we nu doen is informatie naar boven halen. We delen pensioendingen in onze appgroep en daardoor begrijpen we het allemaal wat beter. Het pensioenstelsel. We zitten op dit moment in de fase waarin we een probleem of vraagstuk aan het bepalen zijn. We neigen naar het onderwerp ‘vertrouwen in het pensioenstelsel’.

Had je binding met het onderwerp pensioen voordat je hier aan begon?
“Nee. Helemaal niet zelfs. Ik krijg wel vaak te horen dat het belangrijk is dat wij, als jonge mensen, er iets mee doen en iets van weten. Maar ik wist er niet veel van en ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Ik kom er meer achter dat er veel geld in om gaat. De arbeidsmarkt is natuurlijk aan het veranderen, dus het is nodig dat het pensioenstelsel herzien wordt. En dat we daar ons als jongeren mee bezig houden.”

Heb je nu al een boodschap voor jonge mensen over dit project of het onderwerp?
“Het is leuk om je er in te verdiepen, als je houdt van kennis opdoen over het Nederlandse sociale stelsel. Maar ik verwacht dat ik er over een tijd wel iets meer over kan zeggen en waarom het belangrijk is voor jongeren hier aandacht aan te besteden.”

Vanaf januari begint er een nieuwe groep. Meer weten of aanmelden? Kijk dan op www.pensioenlab.nl