Het meerjarenplan van Stichting Pensioenlab

Geplaatst op 1 February 2021

Na het succes van de eerste jaren met Stichting Pensioenlab met ruim 550 jonge pensioenenthousiastelingen gaan we in het jaar 2021 verder met een nieuw meerjarenplan!

Stichting PensioenLab is in 2014 opgericht door de jongerenvakbonden FNV Jong, CNV Jongeren en VCP Young Professionals1 met als missie om jongeren een stem te geven in de pensioenwereld. In de periode 2017-2020 realiseerden we dit via twee projecten: PensioenLab en de PensioenLab Academie.

In de uitvoering van deze projecten is, net als in voorgaande jaren, gebleken dat er veel jongeren zijn die hun stem willen laten horen in het pensioendebat en die willen participeren in pensioenfondsorganen. In totaal zullen in 2020 meer dan 400 jongeren hebben meegedaan aan PensioenLab en ca. 150 jongeren aan de PensioenLab Academie.
 
De huidige projectperiode van Stichting PensioenLab is in 2020 succesvol afgerond. Om aan de verwachtingen en behoeftes van zowel jongeren als de pensioensector te kunnen blijven voldoen, is het tijd om onze projecten in een nieuw jasje te steken. In deze toekomstvisie doet het bestuur van PensioenLab daarom een voorstel voor de periode 2021-2024. Wij willen ons vanaf 2021 richten op de volgende drie ambities:
  • Jongeren een stem blijven geven in pensioenvraagstukken (PensioenLab 2.0)
  • Geprofessionaliseerde academie (PensioenLab Academie 2.0)
  • Diversiteit in pensioenfondsorganen
Op basis van de kennis en ervaring die de afgelopen jaren is opgedaan gaan we vol energie van start in het jaar 2021. We hebben gekeken waar de behoefte ligt in de sector en hoe wij hier als stichting een actieve en overbruggende rol in kunnen spelen.
 
Wil je weten wanneer het PensioenLab en de Pensioenlab Academie van start gaan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de hoofdpagina!