Adviezen

Dit is jullie stem.

In het PensioenLab 2018-19 hebben vier groepen zich weer over een aantal pensioenthema’s gebogen en prototypen gemaakt. Een Europees pensioenproduct, een manifest, een interactieve tv-serie en een compleet financieel overzicht, lees snel verder!

Het PensioenLab 2017-18 gaf niet alleen advies, maar maakte zelfs van alles een prototype! Een spel voor in de klas om het belang van sparen voor later te leren, een rekentool om te kijken of het voordelig is om pensioen en wonen te combineren, een petitie voor een duurzaam pensioen en robo-advies voor als je 120 jaar oud wordt. Benieuwd?

De lichting PensioenLab van 2016-2017 heeft zich dit jaar over 6 verschillende vraagstukken gebogen. In een jaar dat bol staat van de pensioendiscussies komen ook de jongeren dit jaar met hun visie. Benieuwd? Klik snel door!

Benieuwd naar de adviezen van PensioenLab 2015-16? Wil je meer lezen over hoe jongeren denken over de toekomst van het stelsel? Of hoe ze willen dat elk fonds voortaan maatschappelijk verantwoord gaat beleggen? Ook dit jaar hebben jongeren weer over 5 verschillende vraagstukken nagedacht en hebben ze een advies uitgebracht.

In het PensioenLab 2014-2015 hebben jongeren een pensioenvraagstuk weer eigen gemaakt en zijn tot de meest innovatieve en creatieve adviezen genomen. Dit jaar opgenomen op film. Benieuwd?

In 2013-2014 hebben jongeren zich weer gebogen over een aantal vraagstukken. Hoe zit het met het diversiteitsbeleid bij fondsen en kan dat beter? Wat zijn de consequenties met een overstap naar een nieuw pensioenstelsel? Dit jaar hebben jongeren weer 5 verschillende vraagstukken nagedacht en hebben ze adviezen gegeven.

Tijdens het eerste jaar van het PensioenLab (2012-2013) hebben jongeren zich gestort op allerlei diverse vraagstukken. In hoeverre moeten fondsen in Nederland beleggen? Hoe krijg je nou een stelsel dat solidair is in een wereld waarin iedereen voor zichzelf wil zorgen? En hoe zorg je ervoor dat pensioen niet een zorg van later is, maar van nu?

DOE ER JE VOORDEEL MEE.