PensioenLab

Dit is het Pensioenlab:

 

Een groep jongeren tussen de 18 en 35 jaar vol met energie. Werkzaam in sectoren variërend van onderwijs, de pensioenwereld, dienstverlening, zorg en de agrarische sector. Of nog studerend. Met hobby’s als koken, skiën, gitaar spelen en softbal. Al dan niet getrouwd, met of zonder kinderen, koophuis, spaarplan. En in hun vrije tijd kletsen ze graag over pensioenen.

 

Het Pensioenlab biedt jongeren de mogelijkheid om zich te storten op een aantal actuele vraagstukken binnen diverse pensioenthema’s. Zij doen onderzoek, brainstormen en discussiëren over hoe bijvoorbeeld het beste pensioenstelsel van de wereld eruit kan zien, hoe pensioenfondsen duurzaam kunnen beleggen, naar een mogelijk Europees pensioenstelsel en nog veel meer. Zij komen tot creatieve adviezen die ze presenteren aan de pensioenwereld.

 

Elk jaar kunnen ongeveer vijftig jongeren uit alle sectoren zich aanmelden voor het Pensioenlab. Het traject begint met een bootcamp over pensioenen, zodat iedereen over een bepaalde basiskennis beschikt. Op deze manier kunnen ook jongeren buiten de financiële wereld meedenken en wordt het probleem daadwerkelijk uit alle perspectieven bekeken. Vervolgens worden ze onderverdeeld in kleinere groepen om gedurende een aantal maanden onderzoek te doen naar een specifiek pensioenonderwerp. In het voorjaar biedt Stichting Pensioenlab de jongeren een podium om hun adviezen te etaleren.

386

Jongeren hebben meegedaan

30

Uitgewerkte adviezen

2103

Pizza's

24

Coaches

11

Events

1653

Gasten

  • De adviezen

    Ben je benieuwd wat jongeren vinden van verschillende pensioenvraagstukken? We hebben alle adviezen van de groepen voor je op een rij gezet. Laat je verrassen en doe er je voordeel mee.

  • Foto's!

    We hebben al onze evenementen vast laten leggen door een fotograaf en daar zijn veel mooie plaatjes uit voortgekomen. Als je met je eigen ogen wilt zien hoe leuk pensioen kan zijn, ga dan door naar onze galerij.

  • Thema's

    Ook in 2016 zijn er weer ruim 70 jongeren gestart met het PensioenLab. Zij houden zich bezig met vraagstukken binnen 6 verschillende thema's en zullen in het voorjaar van 2017 hun adviezen presenteren. Benieuwd waar ze mee bezig zijn?

Wat is PensioenLab?